Tervetuloa    Museoinfo    Elävä museo    Kokoelmat    Yhteystiedot
 
  
Kuninkuusravihevosten julkistamistilaisuus 14.7.2010

Kiertopalkinnot esillä yleisölle ensimmäistä kertaa Hevosurheilumuseolla 14.–17.7.2010

Loimijokilaakson kulttuuriperinnemaisemassa järjestetyssä kesäisessä ja lämminhenkisessä tilaisuudesta saatiin ihastella harvinaista näkyä, kun Kuninkuusravien kiertopalkintopokaalit saapuivat ensimmäisen kerran historiassa kaiken kansan nähtäville. Pokaalit saapuivat yli satapäisen kutsuvierasjoukon keskelle hevoskyydillä ja pokaaleiden nykyisten hallitsijoiden taustajoukkojen saattelemana.
  

Vuoden 2009 Ravikuninkaan Patrikin Muiston valmentaja Jouko Tarvainen oli silmin nähden liikuttunut ikimuistoisesta tilanteesta. Ravikuningatar I.P. Vipotiinan osaomistajajoukkoa edustava Jouni Koittola luovutti tammojen kiertopalkinnon. Vaikka Kuninkuusravit ovat maan suurin ravitapahtuma ja kylmäverihevosten arvostetuin kilpailu, ei kilpaan osallistumaan päässeitä ole aiemmin julkistettu tämän tyyppisessä tilaisuudessa.

Pokaalien luovuttamisen ja kuninkaallisten kuulumisien jälkeen jännitettiin, mitkä hevoset pääsivät mukaan Ouluun 24.–25.7.2010 järjestettäviin Kuninkuusraveihin. Kuninkuusravien päätoimikunnan edustaja Jukka Niskanen paljasti valjakot ja spekuloi menestymismahdollisuuksia Lauri Hyvösen haastatellessa. Yleisö antoi arvoon kuuluvat aplodit jokaiselle valitulle hevoselle ja riehakkaimmat spontaanit kannustushuudot saivat Ypäjän kylän omat valjakot. Valintojen jälkeen Pohjolan Hevosystävät ry:n puheenjohtaja Samuli Pohjamo lausui Oulun raviradan tervehdyksen ja toivotti valjakot tervetulleiksi mukaan Kuninkuusraveihin.

Tämän jälkeen alkoi hevosten taustajoukkojen ”tentti” median kyselytunnilla, haastateltavina olivat mm. Olli Lähtinen, Lauri Malinen ja Kari Venäläinen. Tilaisuudessa olivat paikan päällä myös ypäjäläiset Kuninkuusravikandidaatit Oktaavia ja Kokeva taustajoukkoineen.

Urheilun ja kulttuurin yhteistyöstä oli nauttimassa kutsuvierasjoukko, jossa oli mukana myös ilahduttavan paljon Kuninkaallisten hevosten taustajoukkoja vuosien varrelta. Kutsu tilaisuuteen oli lähetetty myös kaikille vuoden 2010 Kuninkuusraveihin ilmoittaneiden hevosten taustajoukoille.

Sekä oriiden että tammojen pokaalit jäivät nyt ensimmäistä kertaa yleisön nähtäville Ravikuninkaallisia ja ratsastuksen aatelisia erikoisnäyttelyyn. Suurella yleisöllä oli ainutlaatuinen tilaisuus tutustua Kuninkuusravien kiertopalkintoihin Hevosurheilumuseolla Ypäjällä 14.–17.7.2010.
  


Pokaalit saapuivat paikalle hevoskyydillä


Suurella yleisöllä oli ainutlaatuinen tilaisuus
tutustua Kuninkuusravien kiertopalkintoihin


Kuninkuusravipokaalit


Kuninkuusravipokaalit
     

Hevosten julkistamistilaisuudelle olivat Hevosalan osaamiskeskus Hippoliksen Hevosklusteri hanke sekä Suomen Hevosurheilumuseo yhdessä Suomen Hippoksen, Pohjolan Hevosystävien ja Hevosopiston kanssa järjestäneet komean kesäiset puitteet.

"Kuninkuusravit eivät ole vain urheilutapahtuma, vaan elinvoimaista kulttuuriperinnettä. Kuninkuusravipokaaleilla olisi varmasti monta tarinaa kerrottavanaan, joten on hienoa saada ne yleisölle näytteille edes hetkeksi." Hevosklusteri-hankkeen projektipäällikkö Anne Laitinen sanoi.

  
Ajankohtaista
  
Sata hevosen vuotta häikäisee Hevosurheilumuseossa
Museon uusi kirja ”Kruunun ratsuja ja valtion työjuhtia” julkaistaan 27.5.2017
Presidenttien hevoset Ypäjällä -kirja julkaistiin
Euroopan valtionsiittolat – matkailijan opas
Katso lisää uutisia
  
Uutisarkisto
  
Katso vanhoja uutisia arkistosta
  
 
(c) Suomen Hevosurheilumuseo ry Webdesign: Nordsys Oy