Tervetuloa    Museoinfo    Elävä museo    Kokoelmat    Yhteystiedot
 
  
Erikoisnäyttely 2011: 100 vuotta suomalaista hevosurheilua
  

Vuoden 2011 erikoisnäyttely 100 vuotta suomalaista hevosurheilua luo historian ystäville läpileikkauksen suomalaiseen hevosurheiluun ja hevosjalostukseen.

Näyttely jatkaa museon aiempaa linjaa yhdistämällä raviurheilua ja ratsastusta, mikä on näyttelyn taustavoimanakin toimivan Hevosklusteri-hankkeen yksi tavoite: verkostoitua ja luoda yhteistyötä hevosalalla yli lajirajojen.

Raviurheilusta esillä on historian merkittävimpiä käännekohtia. Hevosurheilumuseolla kunnioitetaan raviurheilun ja suomalaisen hevosjalostuksen suurmiestä Ludvig Fabritiusta. Esillä ovat myös presidentti Urho Kekkosen orlovravurit, jotka johdattivat lämminveriset ravihevoset mukaan kilpa-areenoille 1950-luvulla sekä Euroopan ravikuningatar Charme Asserdal, joka toi raviurheilun 1970-luvulla koko kansan tietoisuuteen.

Ratsastusurheilu esittäytyy lajin huippuhetkinä aikansa menestyneimpien ratsastajien esineistökokonaisuuksien kautta vuosilta 1900–1980.
  


Vuoden 2011 näyttelyn avajaiset: suomenhevosten kantaori Kirppu 1800-luvun kilpakärryissään


Kaarlo Partanen je Ero-Lohko 1958
  
  

Arvokisojen kilpailupuvut, arkistomateriaali ja pienesineistö luovat kattavan kuvan suomalaisista niin kilpailijoina kuin kisajärjestäjinä. Näyttelyssä on annettu tilaa myös henkilöhistorialle.

Uudistuneen näyttelyn avajaisia juhlittiin 11.5. Katso tiedote näyttelyn avajaisista.

Tutustu myös edellisten vuosien näyttelyihin.

 
  
Näyttelyt
  
Näyttely 2017
Näyttelyt 2006–2016
  
Museomyymälä
  
Museomyymälä
  
Lahjoita esineistöä
  
Lahjoita hevosaiheista esineistöä
  
 
(c) Suomen Hevosurheilumuseo ry Webdesign: Nordsys Oy