Tervetuloa    Museoinfo    Elävä museo    Kokoelmat    Yhteystiedot
 
  
2010 Ravikuninkaallisia ja ratsastuksen aatelisia

Erikoisnäyttelyn 2010 aihe tulee suomalaiskansallisista kilpahevosinstituutiosta. Näyttely rakentuu kronologiseksi kokonaisuudeksi, jossa niin ravi- ja ratsastusurheilun nimenomaan suomalainen kulttuuriperintö pääsee oikeuksiinsa ja molemmat urheilulajit esittäytyvät yhdessä.
  

Suomenhevonen on näyttelyn pääosassa, kuten myös tapahtumat, jotka on järjestetty kotimaisin voimin ja ovat kasvattaneet hevosurheilun tunnettuutta. Näyttely valottaa kävijälleen Kuninkuusravien historiaa, hetkiä jotka elävät vuosikymmenistä toiseen, hevosia, valmentajia ja ohjastajia. Rinnalla kulkee 90 vuotta täyttävän Suomen Ratsastajainliiton historia. Tiesitkö esimerkiksi, mikä oli gentlemannisääntö? Tai millaista oli Talin laukkakilpailuissa 1930-luvulla?

Tapahtumista nostetaan esille hevosia, jotka ovat saavuttaneet osaltaan mainetta ja kunniaa, ja näin vaikuttaneet suomalaiseen identiteettiin. Ensimmäinen kuninkuusravivoittaja Huovi, legendaarinen Murto, moninkertaiset kuninkaalliset kuten Vieteri, Vekseli ja Viesker sekä laukkahevonen Pamppu ja monet muut kiehtovat hevoset. Näyttelyn teemaan kuuluvat myös erilaiset oheistapahtumat, joista on lisätietoa Hippoliksen sivuilla.

Lataa näyttelyn esite (pdf)

Teematapahtumia:
Kuninkuusravit 2010: Wanhan ajan kilpa-ajot

Julkaisut:
Muistoja Talin laukkaradoilta

Arkiston aarteet:
Filmi Talin laukkakilpailuista 1930-luvulta


Legendaarinen ravikuningas Murto


R.W. Steven ja Lorius Aachenissa


Kiitoratsastuskilpailut Talin kentällä 20.9.1936, suomalaisten hevosten 1200 m:n risuesterata

  
  
Kuvia näyttelystä museolla
  
  
Näyttelyt
  
Näyttely 2017
Näyttelyt 2006–2016
  
Museomyymälä
  
Museomyymälä
  
Lahjoita esineistöä
  
Lahjoita hevosaiheista esineistöä
  
 
(c) Suomen Hevosurheilumuseo ry Webdesign: Nordsys Oy