Tervetuloa    Museoinfo    Elävä museo    Kokoelmat    Yhteystiedot
 
  
Hevosurheilumuseon julkaisut

Suomen Hevosurheilumuseon tehtäviin kuuluu myös julkaisutoiminta hevosurheilun ja hevosten historiasta. Tähän mennessä on julkaisusarjassa ilmestynyt muutamia teoksia, joiden alku on arkistojen tutkimattomissa kätköissä.
  
  

Kruunun ratsuja ja valtion työjuhtia
(05/2017)

Museon uusi kirja ”Kruunun ratsuja ja valtion työjuhtia” kertoo Ypäjän Siittolanmäen tarinan kolmesta eri näkökulmasta eri aikakausina.

Ratsuväkiprikaatin Ratsukoulu, Valtion Hevossiittola ja nykyinen Hevosopisto oy muodostavat ketjun koulutuksen, valmennuksen, jalostuksen ja kilpaurheilun maailmassa.

Kirja julkaistaan itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi suurikokoisessa formaatissa. Koosteet ja kuvatekstit ovat myös englanniksi ja ranskaksi.

Kirja on saatavana edullisemmin myös museon omasta museomyymälästä.

Julkaisupäivä 27.5.2017

  
  
 

Presidenttien hevoset Ypäjällä
(12/2012)

Ypäjän Siittolanmäen hevoskulttuuriin ovat kiinteästi kuuluneet vuodesta 1948 maamme valtionpäämiesten hevoset. Kirjaan on koottu ensimmäistä kertaa yhdeksi kokonaisuudeksi presidenttien hevosten vaiheet Ypäjällä. Kokonaisuus heijastelee samalla maamme hevostalouden muutoksia ja ulkopoliittista polkua. Suomen Hevosurheilumuseon julkaiseman kirjan kirjoittajia ovat Juha Erola (toim.), Kyösti Saranpää, Päivi Laine ja Kirsti Piminäinen. Kirja on osa Lounaplussan Kylätallenne-hanketta, joka rahoitetaan Hämeen ELY-Keskuksen kautta Manner-Suomen maaseuturahastosta.

102 sivua, 46 kuvaa, English summary
Kirjan hinta 30,00 €
Toimituskulut (postitus ja pakkaus):
1 kpl / 5,80 €; 2 kpl / 8,60 €; 3-5 kpl / 10,70€

Kirjan tilaukset täältä

Katso tiedote kirjan julkaisusta


  
 
Muistoja Talin laukkaradoilta
(11/2010)

Vuoden 2010 marraskuussa ilmestynyt ”Muistoja Talin laukkaradoilta” syntyi tilaustyönä 90 vuotta juhlivalle Suomen Ratsastajainliitolle. Kirja on ikkuna vuosien 1929–1939 suomalaisen laukkaurheilun kulta-aikoihin. Museon kirjoja on saatavissa kaikista kirjakaupoista, nettikirjakaupoista, SLU:n kirjamyynnistä, Urheilumuseon myymälästä ja tietysti Hevosurheilumuseolta.

Katso kirjan esittely


  
 
Karjalan Ratsujääkärirykmentti vapaussodassa 1918
(03/2009)

Vuoden 2009 maaliskuussa ilmestyi ”Karjalan Ratsujääkärirykmentti vapaussodassa 1918”. Aihe oli käsittelemätön kirjallisuudessa ja näyttelykäsikirjoituksen 800 arkistotuntia synnytti tutkimuksen, jolla oli tilaus niin asianharrastajien kuin tutkijoiden piirissä. Kirja kertoo vuosien 1915–1918 Saksassa koulutuksensa saaneiden ratsujääkäreiden vaiheet Suomen vapaussodan loppuun toukokuuhun 1918 asti. Kirjan on kirjoittanut museomestari Juha Erola.

Katso otteita kirjan kuvituksesta vuoden 2009 erikoisnäyttelyn sivulta

  
Palvelut
  
Opastukset
Asiantuntijapalvelut
  
Julkaisut
  
Hevosurheilumuseon julkaisut
Lehtiartikkelit
  
Tapahtumat
  
Hevosurheilumuseo esittäytyy Sisu-ohjelmassa 11/ 2010
Kuninkuusravit 2010: Wanhan ajan kilpa-ajot
  
 
(c) Suomen Hevosurheilumuseo ry Webdesign: Nordsys Oy