Hevosveistotaide sykähdyttää Hevosurheilumuseolla
9.6.2014

Suomen Hevosurheilumuseo avasi ovensa taidekesään perjantaina 6.6.2014

Ypäjän Hevosopistolla (Opistontie 9) sijaitsevalla Hevosurheilumuseolla avattiin Suomalainen hevosveistotaide -näyttely. Esillä on muun muassa Herman-Anton Ravander-Rauaksen, Herman Joutsenen, Veikko Leppäsen ja Pentti Papinahon hevosaiheisia veistoksia.

"Suomalainen hevosveistotaide on aivan omanlaistaan, jos sitä vertaa muuhun eurooppalaiseen hevosveistoperinteeseen. Suomalaisissa hevosveistoksissa malli on useimmiten tunnettu, eli veistoksella on tarina. Teokset kertovat samalla jotain suomalaisuudesta, niissä on kansallisia merkityksiä. Veistosten hevosyksilöt ovat hevosia, jotka ovat syystä tai toisesta tulleet kaikkein tuntemiksi." näyttelyn kokoaja, museomestari Juha Erola sanoo.

Näyttelykävijää Erola kehottaa heittämään ennakkoluulonsa nurkkaan ja nauttimaan hevostaiteesta. Työt ovat helposti lähestyttäviä.

"Veistoksissa voi nähdä suomalaisen muotoilun kauneuden ja luonteikkuuden. Töitä on 30–50 -luvuilta, mutta myös 80-luvulta tähän päivään. Lisäksi esillä on hevoskarikatyyrejä ja Katja Hannulan myyntinäyttely. Näyttelykokemus on monipuolinen."

Hevosveistotaide-näyttelyn rinnalla museolla nähdään hevosurheilun tähtihetkiä esittelevän pysyvä perusnäyttely. Uudistettu perusnäyttely pitää sisällään esineistöä muun muassa vuoden 1952 Helsingin Olympialaisiin ja Kuninkuusravien historiaan liittyen.

Museo on avoinna kesällä 7.6.2014 alkaen perjantaisin ja lauantaisin klo 10–16 (paitsi 20.–21.6. ja 1.–2.8)