Tervetuloa    Museoinfo    Elävä museo    Kokoelmat    Yhteystiedot
 
  

Hevosurheilumuseon kesän avaus 8.6.2013
15.5.2013
  
Museon kesäkauden ja erikoisnäyttelyn avaus FinnDerby ratsastuskilpailun yhteydessä

Museon kesäkauden ja erikoisnäyttelyn avaus tapahtuvat 8.6.2013 kansainvälisen ja niin legendaarisen FinnDerby ratsastuskilpailun yhteydessä. Juhlaan on aihetta, sillä museon yläkerran tiloihin on koottu tasavuosiaan viettävän Suomen Hippoksen 40-vuotisjuhlanäyttely ja alakerran näyttelytiloissa juhlistetaan suomalaisen ammatillisen ratsastuskoulutuksen 80 v., FinnDerbyn 40 v. ja Hevosopiston 20 v. taipaleita.

Lauantaina 8.6. museon avajaisten yhteydessä klo 16 paljastetaan lippukentällä kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin vuonna 1906 veistämä teos ”Ystäväni nummella”. Veistoksen kiveen on kiinnitetty myös kaksi Cedercreutzin reliefiteosta:”Esteratsastaja” vuodelta 1928 sekä ”Kouluratsastus” vuodelta 1930. Teos paljastetaan suomalaisen ammatillisen ratsastuskoulutuksen kunniaksi, onhan Ypäjän Siittolanmäki toiminut vuodesta 1933 ratsastuksen, hevosurheilun, tutkimuksen, koulutuksen, kilpailutoiminnan ja valtiollisen hevosjalostuksen keulakuvana 80 vuotta.

Veistoksen luovuttaa Emil Cedercreutzin säätiö ja sen ottaa vastaan Suomen Hevosurheilumuseo. Kuvanveistäjän testamentin säädöskirjan toiveen mukaan teos voidaan luovuttaa suomalaiseen kaupunkiin, joten Ypäjän kunnasta tulee samalla viikon 23 ajaksi kaupunki.

Lisätietoja: Museomestari Juha Erola, puh. 040 518 9992

Lataa museomainos FinnDerby 2013

  
  
Ajankohtaista
  
Sata hevosen vuotta häikäisee Hevosurheilumuseossa
Museon uusi kirja ”Kruunun ratsuja ja valtion työjuhtia” julkaistaan 27.5.2017
Presidenttien hevoset Ypäjällä -kirja julkaistiin
Euroopan valtionsiittolat – matkailijan opas
Katso lisää uutisia
  
Uutisarkisto
  
Katso vanhoja uutisia arkistosta
  
 
(c) Suomen Hevosurheilumuseo ry Webdesign: Nordsys Oy