Hevosurheilumuseo avoinna 4.2. – ilmainen sisäänpääsy
25.1.2012

Hevosurheilumuseo avoinna lauantaina 4.2. klo 12–16 Hevosopiston avoimien ovien yhteydessä. Päivän aikana vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa!

Hevosopistolla avoimet ovet 4. helmikuuta

Helmikuun ensimmäisenä lauantaina yleisölle tarjotaan hyväntuulinen ja kiinnostava päivä Hevosopiston ainutlaatuisessa miljöössä. Suomen suurin ja kansainvälisestikin arvostettu hevosalan oppilaitos toimii Ypäjän vanhalla ”Siittolanmäellä”, jossa asuu pysyvästi lähes 300 hevosta. Samalla alueella toimivat myös Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen hevostutkimus, osaamiskeskus Hippolis, Suomen hevosurheilumuseo, Ypäjän Hevossairaala ja eläinten näytteisiin erikoistunut laboratorio Ellab.

Näytös Ypäjä-hallissa klo 11

Päivä käynnistyy Ypäjä-hallissa opiskelijoiden ja henkilökunnan järjestämällä näytöksellä, joka peilaa Siittolanmäen historiaa puolustusvoimien ja hevossiittolan ajoista moderniksi oppilaitokseksi ja kilpailu- ja valmennuskeskukseksi. Noin tunnin kestävässä näytöksessä esiintyvät myös monipuoliset opetushevoset: esiintymään pääsevät tuttuun tapaan myös valloittavat pikkuvarsat.

Ovet avautuvat klo 12

Näytöksen jälkeen avautuvat ovet myös muissa Hevosopiston tiloissa. Tallien, ratsastuskoulun, kengityspajan, valjasverstaan, takopajan ja D-pihaton ovet ovat avoinna kello 12–15.30. Oppaina on sekä opiskelijoita että henkilökuntaa. Myös Ilkka Korven talli on avoinna vieraille (I talli, vanha tallialue).

Tietoa koulutuksesta saa opetuksen infopisteestä vanhan tallialueen tuntumassa sijaitsevan Oppilasruokalan lukusalissa klo 10–15.30. Tietoa jakamassa ovat mm. rehtori Jukka Kujala, opinto-ohjaaja Ulla Kemppainen ja opettajat Heikki Heiskanen, Päivi Koro ja Marjatta Lähdekorpi. Aikuiskoulutusjohtaja Päivi Laine on paikalla klo 12.30–13.30. Opiskelijoiden asumiseen voi tutustua Puolukka-asuntolassa, jossa on oppaana asuntolaohjaaja Leena Seppälä.

Oppilasruokalassa järjestetään myös tietoiskut opintolinjoista (kaksois- ja kolmoistutkinto, hevostenhoitajan ja ratsastuksenohjaajan koulutukset) klo 13–14, mukana ovat rehtori ja opinto-ohjaaja.

Liikuntaa, kirppis, sairaala…

Opistohallissa järjestetään hevostarvikkeiden kirppis klo 12–15. Samaan aikaan hallissa voi kokeilla talutusratsastusta ja lähimaastossa rekiajelua – näiden tuotto (á 2 euroa) menee Oppilaskunnan toimintaan.

Liikuntasalissa (V tallin yläkerta) voi piipahtaa katsomassa opiskelijoiden kuntoilumahdollisuuksia ja jututtaa liikunnanohjaaja Päivi Levosta. Kehonkoostumuksen tai verenpaineen mittaukseen pääsee klo 13–15.

Päivän aikana yleisö voi tutustua myös Suomen hevosurheilumuseoon ja Osaamiskeskus Hippoliksen toimintaan, esittelijänä museomestari Juha Erola. Kiinnostava kohde on myös Ypäjän Hevossairaala, joka järjestää lisäksi hevosten hyvinvointiin ja terveyteen liittyvät noin 20 minuutin kestoiset tietoiskut klo 13 ja klo 14 Luennoitsijana on eläinlääkäri Anne Sjöholm. Myös sairaalan yhteydessä sijaitseva laboratorio ELLAB on avoinna.

Lämmintä ruokaa ja virvokkeita

Päivän mittaan kävijät voivat välillä hengähtää ja virkistäytyä Ypäjä- tai Opistohallin kahvioissa. Tarjolla on myös lämmintä ruokaa sekä ravintola Ratsumestarissa että Oppilasruokalassa klo 11–18. Ruokailun hinta seisovasta pöydästä on aikuisilta 7 € ja 7–12-vuotiailta 3,50 €. Alle 7-vuotiaat ruokailevat maksutta.

Tervetuloa!

Tiedote Hevosopiston sivuilla